Sydän on oikealla – Miksi kokoomus?

28.03.2021

"Wau, että lähdit mukaan! Mutta miksi kokoomus?"

"Miksi valitsit juuri kokoomuksen?"

"Täysin oikea puolue, mutta kerro miksi?"

Minulta on kysytty todella paljon sitä, miten päädyin valitsemaan juuri kokoomuksen omaksi puolueekseni. Ne, jotka tuntevat minun historian mm. Mikkeli-ajoilta, tietävät, että olen nuoruudessani omistanut toisen puolueen puoluekirjan. Ko. puolueesta erosin kuitenkin jo kauan aikaa sitten ja suurin syy erolle oli arvopohjan muutos – sen puolueen arvot eivät enää kohtaa omien arvojeni kanssa.

Tästä päästäänkin siihen, miten valitsin kokoomuksen – päätös valinnalle oli lopulta helppo, sillä monet omista arvoistani osuvat yhteen puolueen arvojen kanssa. En tietenkään voi luvata, etteikö joskus olisi edessä se, että puolueen ajatukset eivät osuisi yksiin omieni kanssa, mutta ainakin toistaiseksi koen kantavani sydäntä, joka on oikealla puolella. Uskon, että jo tekemisen asennne ja oma elämäni (jota näkyy paljon sosiaalisen median kanavissani) kertovat niistä arvoista, joiden puolesta puhun.

"Kaupungin hyvinvointi rakentuu sellaisten ihmisten varaan, jotka uskaltavat tehdä päätöksiä, uskaltavat unelmoida, eivätkä pelkää vastuuta tiukassakaan paikassa. Kaikille hyvä kaupunki rakennetaan vain vastuullisella taloudenpidolla."

Kokoomuslaisuus on humaaneinta mahdollista politiikkaa. Se ei ainoastaan puhu kauniita ja pyri hyvään, vaan se ryhtyy toimeen ja tekee hyvää. Kun halutaan varmistaa kaupunkiin laadukkaat liikunta & urheilupalvelut, kohtuullinen kunnallisvero, vastuullinen talous, sujuva arki ym. ym. – siksi kokoomus.

Olen urheilun, liikunnan, hyvinvoinnin, yrittäjien ja lasten & nuorten asialla kehittämässä elinvoimaista ja yhteisöllistä Kouvolaa. Jo yli 9 vuoden työkokemus ja toinen mokoma harrastustaustaa urheilun ja liikunnan parista antaa minulle monipuoliset valmiudet puhua kokonaisvailtaisen hyvinvoinnin ja liikunnan ja urheilun puolesta. Pienyrittäjänä toimiminen sen sijaan on antanut näkökulmia siihen, millainen kaupunki on yrittäjäystävällinen. Yhteisöpedagogin tutkinto on taas herättänyt siihen, miten lasten ja nuorten asioita tulisi kaupungissa hoitaa – kaikkien meidän tulevaisuus on lasten ja nuorten käsissä ja kannan suurta huolta siitä, miten meidän nuoret tällä hetkellä voivat. Kun nuori voi hyvin, se maksaa itsensä kaupungille monin kerroin itsensä takaisin vuosien aikana.

Lopuksi haluan nostaa kokoomuslaisia arvoja esille. Esimerkiksi tällaisille asioille kokoomus sanoo KYLLÄ:

KYLLÄ: Maailman parhaalle koulutukselle, jossa on aikaa opettaa ja herättää lasten uteliaisuusoppimiseen.

KYLLÄ: Sujuvalle arjelle. Sujuvan arjen tekevät esimerkiksi laadukas päiväkotipaikka lähellä kotia, joustavat neuvola-ajat ja fiksusti suunniteltu asuinympäristö, jossa kaupassa tai harrastuksissa käynti ei vaadi loputonta istumista autossa.

KYLLÄ: Vastuulliselle taloudenpidolle. Kakku täytyy ensin leipoa ennen kuin sen voi jakaa. Hyvällä elinkeino- ja työllisyyspolitiikalla voidaan kasvattaa kakkua kaikkien hyväksi.

KYLLÄ: Kohtuulliselle kunnallisverolle. Ainoa sopeutuskeino ei voi olla kuntalaisten kukkarolla käyminen, vaan palveluja on pystyttävä tuottamaan myös tehokkaammin. Työn verotus on kaikkein haitallisinta verotusta.

KYLLÄ: Kulttuurille. Kulttuuri on ihmisten hengenruokaa ja kunnan tärkeä tehtävä. Emme erottele kulttuuria eri kasteihin, vaan kaikki kulttuuri kirjastoista museoihin ja teattereista ihmisten omaehtoiseen tekemiseen on tärkeää.

KYLLÄ: Valinnanvapaudelle ja lyhyemmille terveyskeskusjonoille. Tärkeintä on, että palvelua saa silloin, kun sitä tarvitsee. Jos kunnalliseen hoitoon ei pääse riittävän nopeasti, tarjoamme ihmisille palvelusetelin, jolla hoitoa voi hankkia yksityisiltä palveluntuottajilta.

KYLLÄ: Sujuvalle liikkumiselle. Meille joukkoliikenne ja yksityisautoilu eivät ole toisiaan poissulkevia. Toimivassa kunnassa liikkuminen sujuu niin julkisilla, omalla autolla, pyörällä kuin jalkaisin. Liikenteen päästöjä vähentäisimme erityisesti investoimalla raiteisiin ja tukemalla autokannan uusiutumista vähäpäästöisiin ja päästöttömiin autoihin.

KYLLÄ: Sille, että jokaisella on varaa hyvään ja laadukkaaseen asumiseen. Tämä vaatii riittävää ja monipuolista rakentamista.

KYLLÄ: Viihtyisälle ja turvalliselle asuinympäristölle. Rakkaus omiin kotikulmiin syntyy, kun ihmiset yhdessä järjestävät tapahtumia, talkoita ja naapuriapua. Turvallisuus ja viihtyisyys ovat usein pieniä asioista, kuten riittävästä katuvalaistuksesta, valvotuista uimarannoista tai hoidetuista puistoista huolehtimista.

KYLLÄ: Kuntien kehittämiselle ja investoinneille. Me emme kysy, miten asioita voi estää, vaan miten ne voi mahdollistaa. Kunnan elinvoima ei synny keskushallinnossa, vaan se lähtee yrityksistä ja yhdistyksistä - ihmisten omasta tekemisestä.

KYLLÄ: Liikunnalle ja urheilulle. Huolehdimme, että liikuntapaikat ovat kunnossa ja seuratoiminta kukoistaa. Liikunnan lisäämisen kannalta tärkeää on, että ihmiset ovat seurojen, yhdistysten ja porukoiden kautta liikkeellä.Meille järjestöt ja yritykset ovat luonteva kumppani.

KYLLÄ: Järkevälle ilmastopolitiikalle ja luonnonsuojelulle. Ympäristö pitää jättää seuraaville sukupolville paremmassa kunnossa kuin missä sen itse saimme. Etsimme tehokkaimpia ja oikeita ratkaisuja esimerkiksi energiantuotannosta ja lämmityksestä, emme tahdo käydä identiteettipoliittisia kiistoja ruokalautasista.

KYLLÄ: Lähiluonnolle. Pienikin metsä keskellä asuinaluetta ilahduttaa niin isoja kuin pieniä ulkoilijoita puhumattakaan lemmikeistämme. Jokaisella tulisi olla mahdollisuus päästä helposti lähimetsään tai kansallispuistoon hengähtämään.

KYLLÄ: Asiantuntijuudelle ja perustellulle valmistelulle. Luotamme virkakuntaan ja sen osaamiseen. Teemme päätöksiä faktoja punniten, oman arvomaailmamme pohjalta.

KYLLÄ: Kansainvälisyydelle. Kilpailu osaajista, yritysten pääkonttoreista, matkailijoista ja investoinneista käydään kaupungeissa. Haluamme, että kunnat ovat kansainvälisille osaajille hyviä paikkoja tulla opiskelemaan, tekemään tiedettä, töihin tai yrittämään.

(Lähde: Kokoomus.fi)

Millaisen kaupungin SINÄ haluat rakentaa? Anna palautetta & toiveita! Kommentoi alle!

Sydäntä ja järkeä,

Nita